naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Plommesyltetøy med vanilje

Plommesyltetøy med vanilje

26. januar 2014

Her kommer oppskriften på plommesyltetøy med vanilje. Stort bedre plommesyltetøy kan man ikke lage. 

Plommesyltetøy med vanilje.

Hemmeligheten er at plommene bakes i ovnen sammen med sukkeret. Dette gjør at plommene karamelliseres, og fordampningen i ovnen gjør at syltetøyet holder seg litt bedre sammen. Plommer oppfører seg svært annerledes enn for eksempel epler når de blir kokt. Epler er pektinrike og eplemosen blir tykk og fin når eplene varmebehandles, men plommesyltetøy har en tendens til å bli veldig rennende. Dette omgår man til en viss grad ved å bake dem. 

Ingredienser:   

  • 1,5 kg modne plommer
  • 500g-1000g sukker
  • 1 ½ ts vaniljepulver
  • 1 ½ ts malt kanel

Sett ovnen på varmluft på ca 150 grader.
Skjær plommene i to og ta ut steinene.
Bland plommer og sukker og ha i en langpanne.
La bake i ca 1 time.
Bland alt i en stor kjele og tilsett krydder og smak eventuelt til med mer sukker.
Jeg vet at det høres mye ut å bruke så mye sukker, og man kan sikkert redusere noe, men plommer blir ofte ganske sure når de varmebehandles.
Ha i rene syltetøyglass og oppbevares kaldt og mørkt. Gi bort i gave hvis du rekker før det er tomt.