sjokolade pakke
sjokolade pakke
sjokolade pakke

Pakke: Hjemmelaget sjokolade

411,-
Utsalgspris 369,-
Lag sunn sjokolade hjemme med kakaopulver,kakaosmør, agavenektar og kokosolje.
Beskrivelse

 

Nå kan du lage sunn sjokolade hjemme, akkurat så mørk eller lys du selv ønsker. I sjokoladen vi kjøper i butikken så har mange av næringsstoffene i kakaoen gått tapt på grunn av varmebehandling. Når du lager sjokolade hjemme så bruker vi kokosolje/smør som smelter ved en veldig lav temperatur. Når du kjøper sjokoladepakken så får du disse tre produktene:

 

Kakaopulver (200 g): Rå kakao har mange næringsstoffer de færreste av oss får i oss i den daglige kosten. Den er en av de mest komplekse matvarene vi kan spise og inneholder over 300 forskjellige plantestoffer. Kakao inneholder svovel, magnesium og en rekke andre viktige mineraler. Kakao er også rik på antioksidanter. Rå kakao har en antioksidantkonsentrasjon på opptil 10 %.

 

Kakaosmør (250 g): Kakaosmør er kjent som Theobroma Olje og er det som brukes til å lage hvit sjokolade. Det er en svakt gult naturlig og vegetabilsk fettstoff fra kakaobønnen. Kakaosmør kan også brukes til salver og mye annet. Den har en mild sjokoladesmak. Rå kakaosmør er kaldtpresset, noe som beholder de naturlige næringsstoffene i størst mulig grad. Kakaosmør er et veldig stabil fettstoff og inneholder naturlige antioksidanter som hindrer harskning og som gir den en holdbarhet på to til fem år. Den glatte teksturen og søte duften har gjort det til en populær ingrediens i kosmetikk og hudpleieprodukter også.

 

Kokosolje/smør (500 ml): Det som skiller kokosnøttolje fra andre typer mettet fett, er at det har en særlig positiv effekt på det gode HDL-kolesterolet. LDL er betegnelsen på det dårlige kolesterolet som kan tette blodårene dine, mens HDL er betegnelsen på det gode kolesterolet som frakter kolesterol fra blodet og tilbake til leveren. Når kolesterolet blir fraktet tilbake til leveren, reduserer det risikoen for at overflødig kolesterol blir "dumpet" i arteriene. Med andre ord, jo høyere HDL og lavere LDL, dess bedre.

 

Agavenektar (250 ml): Agavenektar består i hovedsak av fruktose og glukose. Agavenektar har lavere glykemisk indeks enn de fleste andre naturlige søtstoffer.  Derfor er agavenektar et svært godt valg for folk som er følsomme for sukker, og ønsker å begrense svingninger i blodsukkeret.

 

Disse fire produktene danner basisen for hjemmelaget sjokolade. Vi anbefaler å tilsette f.eks gojibær, grovknuste mandler/cashewnøtter eller hampfrø i sjokoladen for å heve smaken ytterligere.  

 

Forslag til blandingsforhold/oppskrift:

 

0,5-1 dl kokosolje

0,5 - 1 dl kakaosmør

1-2 dl råkakaopulver

1 dl knuste valgfrie nøtter eller 1 dl Gojibær

3-5 spiseskjeer agavenektar

 

Varm kokosfettet og kakaosmøret til det er nesten flytende. Det er bedre å smelte fettet i et vannbad enn bruk av kokeplate hvor du har mindre kontroll på temperaturen. Bland alle ingrediensene i en bolle. Prøvesmak blandingen for å sjekke om den er passe søt, og juster evt mengde kakaopulver og agavenektar.  Når alt er godt blandet, fordeler du det i en panne dekket med bakepapir og setter den i kjøleskap/fryser i 10-20 min avhengig av hvilken konsistens du vil ha.

 

Kontakt oss

  • Tordenskjoldsgate 8

    3080 Holmestrand

  • Mandag-fredag 10-16

    415 17 293

  • epost:

    info@naturalis.no

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og du kan vinne et gavekort på 500kr