naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Økologiske mikser av plantepulver

Økologiske mikser av plantepulver

29. desember 2020

Mikser av plantepulver - et godt tilskudd til et variert kosthold.

Dragon superfood mikser er sammensatte blandinger bestående av ingredienser som har høye verdier av forskjellige næringsstoffer som for eksempel klorofyll, vitamin C eller Omega3 fettsyrer. 

Miksene blandes ut i juice, smoothie, frokostblanding, yoghurt eller annen væske. Under finner du en beskrivelse av noen av plantepulvermiksene vi har. Alle er økologiske.

Green Detox mix

Green detox inneholder pulver fra fire forskjellige kilder og passer fint inn i kostholdet som en «green boost». Hvetegress, spirulina, chlorella og bygggress inneholder mye klorofyll som har gode ernæringsmessige egenskaper og mye antioksidanter. Studier viser også at klorofyll kan dempe sultfølelsen. Klorofyll binder seg også til flere skadelige stoffer og hindrer at de blir absorbert av kroppen og er også derfor ofte brukt i forskjellige detox kurer. 

Hvetegress 25%: Rik på klorofyll. Inneholder alle de 20 aminosyrene inkludert de essensielle og 90 av 102 mineraler. Har også andre viktige næringsstoffer og vitaminer som vitamin A, vitamin E og vitamin B6.  Vitamin A er viktig for nydannelse og vedlikehold av hud og slimhinner og også for synet og immunforsvaret. Vitamin E bidrar til å beskytte cellene mot oksidativt stress og vitamin B6 bidrar til normal omsetning av protein og glykogen. 

Spirulina 25%: Rik på klorofyll og har også ett proteininnhold opp mot 70%. Inneholder alle de 8 essensielle aminosyrene. Er også rik på vitaminer og mineraler som kalium, kalsium, krom, kobber, jern, magnesium, mangan, fosfor, selen, natrium, sink og vitaminene B, C, D og E. Jerninnholdet i spirulina er høyere enn i spinat og algen har mye mer betakaroten enn gulerøtter. Studier antyder at algen inneholder virkestoffer som øker produksjonen av antistoffer som øker motstandskraften, og hjelper til ved bekjemping av infeksjoner.

Chlorella 25%: Rik på klorofyll og inneholder opptil 60% protein som er nesten dobbelt så mye som i soyabønner. Algen har store mengder av blant annet betakaroten, folinsyre, vitamin C, vitamin B(B1, B2, B3 og B6), vitamin E og vitamin K. Algen er også rik på flere mineraler som kalium, kalsium, magnesium, sink, jod og jern. I tillegg inneholder den essensielle fettsyrer, aminosyrer og vitamin A som hjelper til å opprettholde immunforsvaret. 

Bygggress 25%: Rik på klorofyll samt store mengder mineraler, vitaminer, antioksidanter, enzymer og proteiner. Rik på vitamin A som er viktig for vedlikehold av slimhinner, hud og syn og jod som bidrar til energiomsetning, produksjon av stoffskifthormoner og normal funksjon i skjoldbruskkjertelen. Har 30 ganger så mye vitamin B1 og kalsium som kumelk og 5 ganger så mye jern og 6 ganger så mye karoten som spinat.

In Shape Mix

Økologisk og vegansk miks i pulverform av næringsrike planter som støtter god forbrenning og restitusjon.

Brennesle 30%: God kilde til fiber og proteiner. Inneholder mye jern, vitamin C og klorofyll som er blant annet viktig for bloddannelse. Inneholder også betakaroten, kalsium, kalium, vitamin K, magnesium, kisel og flavonoider. Inneholder virkestoffer som er viktige for velfungerende nyrer og overflødige vannansamlinger i kroppen. Tradisjonelt brukt for «vinterslapphet».

Matcha 20%: Rik på antioksidanter som beskytter kroppens celler mot frie oksygenradikaler. Virkestoffene i matcha sies å kunne redusere stress, senke blodtrykket, styrke konsentrasjonen og ha en positiv effekt på fettforbrenningen.

Moringa 20%: Rik på vitaminer, mineraler og aminosyrer. God kilde til protein og betakaroten. Inneholder en rekke naturlige antioksidanter. Hevdes å ha betennelsesdempende egenskaper.

Husk 10%: Høyt fiberinnhold på opptil 78%. Bra for fordøyelsen og virker tarmregulerende.

Ingefær 10%: Inneholder mye antioksidanter og har en kraftig betennelsesdempende effekt. Støtter god forbrenning samt reduserer kvalme og styrker immunforsvaret.

Kanel 10%: Inneholder antioksidanter og virkestoffer som kan bidra til ett stabilt blodsukkernivå siden det reduserer glukosenivået som går inn i blodet etter ett måltid. Har også virus, sopp og bakteriehemmende virkning.

Immunity Mix

Økologisk og vegansk miks bestående av noen av de beste kildene til C vitamin som vi kjenner til. Vitamin C er en av de best kjente antioksidantene og fyller en rekke roller i kroppen. Vitaminet støtter immunforsvaret, reduserer tretthet og er viktig for normal at nervesystemet skal fungere godt. Vitamin C øker også opptaket av jern. Siden vitamin C ikke kan lagres i kroppen er det viktig at vitaminet jevnlig inntas via kostholdet.

Baobab 35%: Rik på vitamin C og viktige mineraler som kalsium, kalium og magnesium. Også rik på antioksidanter og fiber.

Nype 30%: Et av de kraftigste antioksidantene vi kjenner til. Høye verdier av vitamin C og rik på omega fettsyrer. Inneholder også kalsium, kalium, pektiner, vitamin A og vitamin E.

Ashwagandha 20%: Ansett som ett adaptogen som øker kroppens evne til å tilpasse seg til stress og har en normaliserende effekt på kroppens funksjoner. Brukes for å styrke immunforsvaret og gi overskudd.

Acerola 10%: God kilde til antioksidanter. Den nest rikeste kilden til vitamin C vi kjenner til. Inneholder også karotenioder, antocyaniner, fenolsyrer, mineraler og andre vitaminer.

Chili 5%: Inneholder vitamin C. Bidrar til opptak av vitaminer samt fremmer forbrenning. Kan også dempe sultfølelse og redusere kolesterol nivået.

Omega Mix

Økologisk og vegansk mix med høyt innhold av omega 3 fettsyrer som kroppen ikke kan lage selv, men må få inn via kostholdet. Omega 3 er viktig for kroppens vekst og vedlikehold, og danner grunnlaget for andre fettsyrer som kroppen trenger. Omega 3 blir også omdannet til signalstoffer kroppen trenger, inngår i nye celler samt demper betennelse. Frøene blir knust under produksjon for å få maksimalt opptak av næringsstoffer.

Linfrø 55%: En av de rikeste kjente kildene til Omega 3 fettsyrer. Rike på protein og fiber. Inneholder også alle de essensielle aminosyrene samt en rekke vitaminer og mineraler som omega 6, jod, jern, sink, magnesium, kalsium, silisium, vitamin E, vitamin B og kobber. Inneholder også fordøyelse enzymer som er gunstige for fordøyelsen og tarmfunksjonen og som kan effektivisere næringsopptaket. Har også rensende egenskaper samt antioksidanter som virker positivt på forbrenningen.

Hampfrø 30%: En av de kjente kildene som ikke bare har ett rikt innhold av omega 3 og omega 6 men som også har det ideelle forholdet mellom de to. Inneholder alle de 20 aminosyrene inkludert de essensielle som man bare kan innta via kostholdet. Også rik på mineraler og en god protein kilde.

Chiafrø 15%: Har ett høyt innhold av de to essensielle fettsyrene, omega 3 og omega 6, samt rik på omega 9. Høyt fiberinnhold. Inneholder mye kalsium, fosfor, protein og vitaminene A, B, E og D. Fulle av antioksidanter som styrker immunforsvaret og bidrar til å beskytte mot frie radikaler.

Hvis du ønsker å lese mer om våre økologiske mikser av plantepulver finner du dette HER.