naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Økologiske pulver av sopp

Økologiske pulver av sopp

15. juni 2020

Vi har økologiske pulverblandinger av en rekke typer sopp. Sopper er rike på antioksidanter og Vitamin D. I tillegg har de mye fiber og proteiner men lite fett og rik på smak. Utover dette hevdes det i østlig folkemedisin at inntak av sopp er helsebringende.

Reishi sopp har vært brukt i tradisjonell kinesisk og japansk medisin i minst 2000 år og er også kjent under navnene «Titusenårs soppen» og «Soppen for Udødelighet». Den sies å kunne styrke immunforsvaret, motstandskraft mot stress og brukes også ved luftveisplager som allergi og høysnue.

Chaga soppen har fått tilnavnene som «Kongen av medisinsk sopp» og «Skogens diamant». Chaga er brukt i russisk, østeuropeisk og kinesisk folkemedisin mot en rekke plager og sykdommer og sies å virke på styrking av immunforsvaret, bekjempelse av virus og forkjølelse. Chaga er også en av de kraftigste naturlige antioksidantkildene som er kjent.

Shiitake sopp har blitt brukt både som medisin og som matsopp i Kina i ett par tusen år for sine helsefremmende egenskaper og regnes som den mest populære matsoppen etter champignon. Nyere studier viser at tørket shiitake sopp kan inneholde likeverdige mengder jern som jerntilskudds tabletter. Den er også en god kilde til B vitamin og inneholder B2, B5 og B6.

Maitake betyr dansende sopp på japansk og navnet sies å komme fra at den var så ettertraktet at folk danset av glede når de fant den. Den har bakgrunn som både som matsopp og medisin i tradisjonell kinesisk og japansk medisin. Maitake sies å kunne brukes for å stabilisere blodsukkeretnivået og bidra til en sunn vektkontroll. Skal kunne bidra til normal fruktbarhet og være gunstig for kvinners syklus. Brukes også for å opprettholde ett normalt immunforsvar.

Lion`s Mane (kjent som pinnsvinsopp, løvemanke og Hericium erinaceus) har lenge blitt brukt i Kina og Japan som medisin og kulinarisk delikatesse. Den hevdes å kunne styrke immunforsvaret, forbedre hukommelse og læring samt forbedre sirkulasjon i kroppen.

Cordyceps er populær i tradisjonell kinesisk og tibetansk medisin og har blitt brukt for en rekke plager og også under anstrengende aktiviteter i høyden. Tradisjonell medisin hevder også at i tillegg til å styrke immunforsvaret støtter den også en sunn libido.

White Fungus har lenge blitt brukt i tradisjonell kinesisk medisin som betennelsesdempende. I Kina brukes den ofte i matretter for å hjelpe mot forkjølelse og tørrhoste.

Vår Piura 7 sopper miks er en økologisk blanding av disse sju soppene som er velkjente for sine gode egenskaper. Alle soppene er rå, frysetørket og så omdannet pulver. Blandingen kan tilsettes mange forskjellige matvarer og drikke. Spesielt bra som smaktilsetting i supper og kaffe. Bland den også i varmt vann som te.


Våre pulver av sopp finner du HER