naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Bærpulver - naturlig vitamintilskudd

Bærpulver - naturlig vitamintilskudd

18. juli 2020

Bær er en utmerket kilde til en rekke antioksidanter, flere vitaminer, kostfiber og mineraler. Våre bærpulver er 100% økologisk og ikke tilsatt noen andre stoffer. Våre leverandører bruker skånsomme prosesser i produksjonen for å holde næringsprofilen intakt. Vårt pulver er rett og slett lik de friske bærene, men i mye mer konsentrert form. Det tar faktisk 10 kilo blåbær, solbær, tranebær eller jordbær for å lage 1 kilo pulver. For å få ett kilo Acai pulver trenger man faktisk så mye som 20 kilo bær! Tilsett pulveret i vann, smoothie, yoghurt, juice eller dryss det ganske så enkelt over frokostblandingen.

Schisandra:

Schisandra er en hardfør busk med rødlilla bær som vokser Nord-Kina og Øst-Russland. Den er også kjent som magnolia bær og "Wu Wei Zi", som betyr "fem smaker" på kinesisk. Smaken av bærene fra busken er unik da den er en miks søtt, salt, surt, bittert, og krydret. Bærene er ikke ofte brukt som mat, men brukt i medisin i Kina og Russland. Bærene er en viktig ingrediens i kinesisk urtemedisin og blir brukt for å forbedre lever og nyre-funksjoner. Den blir også brukt i blanding med andre urter for å behandle noen typer impotens. Den har også vært populær blant kinesiske kvinner i keiserens hoff eller andre kvinner som praktiserte skjønnhetens kunst, fordi den sies å ha skjønnhetsfremmende kvaliteter blant annet på huden. I tillegg hevdes det at schisandra har en lett beroligende virkning og er ofte brukt for hjelpe med stress. I kinesisk medisin blir den også brukt i behandling av søvnløshet. Nyere studier viser at bærene kan ha en effekt på symptomer som følge av overgangsalderen. Bærene inneholder mye vitamin C og E, i tillegg et stort antall forskjellige plantestoffer (lignaner) som virker beskyttende mot mange ulike sykdommer.

Bruk: En spiseskje (3 gram) daglig blandet i væske. Fint som tilskudd i f.eks. en  smoothie, yoghurt eller grønnsaks- og fruktjuice.  

Acai:

Acaibær er små mørkelilla bær som kommer fra Acaipalmetreet. Acaipalmetreet er hovedsakelig viltvoksende i Brasil. Bærene er naturlig fattige på sukker og oppleves som ganske syrlige. Acaibær har høye nivåer av fettsyrer (omega 3, omega 6 og omega 9), ekstremt høye verdier av antioksidanter og 19 aminosyrer (av totalt 20), i tillegg så har bæret en høy konsentrasjon av mineraler og vitaminer, deriblant kalsium, fosfor, betakaroten og vitamin E. Virkestoffer i acai virker gunstig i forhold til hjerte og karsykdommer. Det hevdes at virkestoffer i Acaibæret styrker immunforsvaret, reduserer kolesterolinnholdet i blodet, hjelper til ved betennelser som er relatert til kroniske lidelser og at det kan bidra til å utsette aldringsprosessen. I USA er den blitt vanlig i antirynke og detoxkurer. Bærene har kort holdbarhet, så umiddelbart etter høsting frysetørkes fruktkjøttet og males til pulver. Pulveret har da samme næringsprofil som ferske acaibær.

Bruk: Bland 1-2 ts i en smoothie eller annen drikke som f.eks juice eller vann.

Goji:

Også kjent som wolfberries. Gojibær er små røde bær med en søt og litt syrlig smak. Gojibær er en del av kinesisk mattradisjon og har også vært brukt i asiatisk urtemedisin i over 5000 år. Bærene sees på av mange kinesere som en del av nøkkelen til vitalitet og et lengre liv. I tradisjonell kinesisk medisin er den også blitt brukt til leversykdommer. Bærene sies også å ha en effekt på aldersrelaterte øyesykdommer og balansering av blodsukkernivået. Gojibær regnes som en av de mest næringsrike matvarene vi har. Den er rik på protein, fullpakket med aminosyrer (18 ulike), rik på vitamin A, C og E. Gojibær har over 20 mineraler og vitaminer inkludert sink, jern, fosfor, riboflavin (B2) og betakaroten. Gojibærene er også fulle av antioksidanter. Mat med høyt innhold av antioksidanter kan bremse kroppens aldringsprosess, fordi disse motvirker frie radikaler som skader cellene våre.


Bruk: Perfekt som tilsetning i for eksempel smoothier, eller som strø på desserter og andre matretter.

Blåbær:

Kommer fra en flerårig dvergbusk i lyngfamilien og har vært brukt i folkemedisinen i århundrer blant annet ved diaré. Sies også å ha en god effekt på kolesterol nivået. Bærene er veldig rike på antioksidanter, som beskytter cellene i kroppen. Blåbær er også en god kilde til vitamin E, vitamin C, folat, og jern. Folat bidrar til å redusere trøtthet og utmattelse. I tillegg er bærene rike på kostfiber.

 Bruk: Inntil en teskje daglig blandet i vann, juice eller i en smoothie. Alternativt så kan pulveret drysses på kaker, desserter eller i en frokostblanding.

Solbær:

Bær som kommer fra solbærbusken, en busk i ripsfamilien som vokser i temperert klima. Bærene er små med en mørk lilla nesten sort farge. Solbær har ett høyt fiberinnhold, noe som kan være gunstig for fordøyelsen. De er også veldig rike på vitamin C. Solbær er også en kilde til vitamin E og kalium. Ifølge nye studier kan faktisk solbær inneholde seks til åtte ganger så store konsentrasjoner av antioksidanter som blåbær.

Bruk: Passer best i kombinasjon med andre matvarer og drikkevarer. Kan brukes i smoothie, til baksten, eller sammen med juice eller te. Anbefalt dosering 1 teskje om dagen.

Tranebær:

Også kjent som amerikanske blåbær eller cranberries og er en gruppe innenfor lyngfamilien. Bærene er røde med hard konsistens og syrlig smak. På grunn av konsistensen og syrligheten spises ikke tranebær naturell, men har omtrent samme bruksområde innenfor mat som tyttebær. Bærene har ett høyt innhold av antioksidanter som bidrar til å redusere mengden frie radikaler i kroppen vår. Forskning tyder på at virkestoffene i tranebær kan bidra til å forebygge urinveisinfeksjon. Tranebær er også en god kilde til mange vitaminer for eksempel A, C og D, betakaroten, zea-xanthin, folat, samt mineraler som kalium, jern og mangan. De har et godt kostfiberinnhold som er gunstig for fordøyelsen.

Bruk: Passer best i kombinasjon med andre matvarer og drikkevarer. Kan brukes i smoothie, til baksten, eller sammen med juice eller te. Anbefalt dosering 1 teskje om dagen. 

Jordbær:

Er en planteslekt i rosefamilien som består av cirka 17 arter og bærene har lenge blitt brukt i folkemedisinen. Jordbær har ett høyt innhold av antioksidanter. Noen forskningsforsøk indikerer at å spise jordbær regelmessig kan øke nivåene av antioksidanter i blodet og forhindre at blodets røde blodlegemer brytes ned. Jordbær er også rike på kostfiber og inneholder mer vitamin C enn appelsin. I tillegg er de en kilde til foflat som reduserer trøtthet og utmattelse.

Bruk: Passer best i kombinasjon med andre matvarer og drikkevarer. Kan brukes i smoothie, til baksten, eller sammen med juice eller te. Anbefalt dosering 1 teskje om dagen. 

Amla:

Også kjent som Indisk stikkelsbær og Indian Gooseberry. Amla er en type stikkelsbær som vokser i Himalaya. I tradisjonell Arjudevisk medisin har den blitt benyttet som styrkemiddel, foryngende middel, mot aldersrelaterte plager og mot infeksjoner. Smaken har blitt beskrevet som en blanding av bitter, søt, sur og «stikkende». De inneholder mer enn 20 ganger mer C Vitamin enn appelsin og regnes som en av naturens kraftigste antioksidanter. Den er også kjent som ungdomsfrukten siden den inneholder næringsstoffer som bidrar til å styrke bindevevet, hår, negler, tenner og hud. Den har også antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper.

Bruk: Perfekt som tilsetning i for eksempel smoothier, eller som strø på desserter og andre matretter. Foreslått bruk: En teskje daglig.

Acerola:

Også kjent som Barbados cherry eller kirsebær. Den likner på kirsebær, men er ikke ekte kirsebær og kommer fra Sør-Amerika. I tradisjonell medisin har den blitt brukt til å kurere diverse plager som hoste, forkjølelse og diare. Acerola har også blitt brukt for fordøyelsesproblemer og i hudkremer for å fremme hudens elastisitet. Den er den nest rikeste naturlige kilden til C Vitamin, bare slått av Camu Camu. I tillegg til C Vitamin inneholder Acerola blant annet jern, kalsium, vitamin B3, B1 og B3.

Anbefalt døgndosering: Inntil en teskje daglig blandet i væske.

Camu Camubær:

Camu Camu bær kommer fra en busk som vokser i myr eller oversvømte områder i Peru og Brasil. Bærene som er på størrelse med sitroner likner litt på kirsebær. På grunn av den sure litt stramme smaken blir Camu Camu ofte malt til pulver som lett kan blandes inn i annen mat og drikke.

Bærene viser seg å være en av de rikeste kildene på C-Vitamin vi kjenner til. Opptil 60 ganger mer enn en appelsin! Camu Camu er også rik på antioksidanter, mineraler og aminosyrer som bidrar til å øke både fysisk og psykisk helse, styrke immunforsvaret og redusere betennelser.

Bruk: Bland en teskje i kald drikke, gjerne en søt drikk som f.eks eplejuice eller en fruktsmoothie. 

Crazy Berry porsjonsposer: En blanding av nypepulver(40%), aroniapulver(40%), camu camu pulver(10%) og acerolapulver (10%). Ett kosttilskudd som er rik på vitamin C og antioksidanter. Inneholder ikke kunstige farger eller smakstilsetninger. Inneholder 14 små engangsporsjoner på 10 gram. Perfekt å ha med seg når man skal bort.

Bruk: Bland en sachet i vann eller melk. Rør godt ut.

Ønsker du å lese mer om våre bærpulver finner du mer informasjon HER