Granola – bakt musli (oppskrift nummer 2)
Granola – bakt musli (oppskrift nummer 2).
Dette er en oppskrift jeg bruker som har noen forskjellige ingredienser enn den første granolaoppskriften min. Den kan brukes om du ønsker litt variasjon.
Ingredienser:
Bakt musli
- 1 l havregryn (store, økologiske)
- 3 dl hakkede mandler
- 3 dl hakkede nøtter (cashew, valnøtter eller hasselnøtter)
- 3 dl tørket kokos
- 0,5 dl hampfrø
- 0,5 dl yaconsirup
- 1 dl honning
- 1 dl kokosolje
- 1 ts vaniljepulver
- 1 ts himalayasalt
- 3 dl valgfri tørket frukt/bær f.eks gojibær, morbær, tranebær og rosiner, gjerne en blanding av det du liker best
Sett ovnen på 120 grader, gjerne varmluft.
Bland det tørre, hakk nøtter og mandler.
Smelt kokosolje, ha i honning og yaconsirup, salt og vanilje. Rør godt sammen. Bland honningmiksen sammen med det tørre. Fordel på to stekebrett. Bruk helst bakepapir. Sett inn i ovnen og stek til sammen i 1 time og 10 min. Bytt plass på stekebrettene når du har stekt i 35 min. Rør litt i blandingen med en tresleiv underveis. Avkjøl på brettene. Tilsett tørket frukt/bær og ha på rene glass/lufttett beholder. Holdbar i minst 4 uker.
Vil du ha en mindre søt blanding kan du erstatte noe av honningen med mer kokosolje.
Jeg liker denne aller best på naturell yoghurt.
Tid: ca 45 minutter