Blogg > Havreknekkebrød med grovmalt rug og frø
Havreknekkebrød med grovmalt rug og frø
19. desember 2013
Havreknekkebrød med grovmalt rug og frø.
Denne knekkebrødoppskriften er fin dersom du ikke er avhengig av at brødet skal være fritt for karbohydrater. Her er det likevel masse sunt og godt fra havre, rug og gode frø.
Til to brett trenger du:
Ingredienser:
- 3,75 dl store havregryn, gjerne økologiske
- 3 dl grovmalt rug
- 3 dl kruskakli
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 dl hampfrø
- 1 dl sesamfrø
- 0,5 dl chiafrø
- 1 liten ts himalayasalt
- 6 dl vann
Bland alt i en bakebolle. La det svelle i 10 min. Sett ovnen på 160 grader, med varmluft. Smør røren utover to stekebrett. Bruk slikkepott og jevn ut alle kanter. Kjevle evt mellom to bakepapir. Stek i 10 min, rut opp med pizzahjul eller lignende. Stek videre i 35 min, bytt plass på brettene, stek i ytterligere 40 min. Dersom de ikke blir sprø nok, kan de etterstekes når de er delt opp. Avkjøles på rist og oppbevares i lufttett beholder.
Nydelig med alle slags pålegg.
Tid: ca 1 time