naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Hjemmelaget bountysjokolade

Hjemmelaget bountysjokolade

22. desember 2013

Denne hjemmelagde bountien passer til selskap eller gave. 

Hjemmelaget bountysjokolade.

Ingredienser:  

  • 50 g raw organic kokosolje
  • 50 g melis/1-2 ts steviasukker
  • 2 dl fløte/kokosmelk
  • 200 g kokosmasse
  • 200 g kokesjokolade (eller denne hjemmelagde sjokoladen)

Dyppes i smeltet kokesjokolade. Husk å smelte sjokoladen på svak varme, helst i vannbad. Dersom kakaoinnholdet i sjokoladen er høyere enn 50 % er det en fordel å tilsette litt fløte eller kokosfett, ellers kan sjokoladen bli veldig tørr. Pr 100g sjokolade med 70 % kakaoinnhold tilsettes 2 ss kokosfett/fløte.

Smelt kokosolje. Bland kokosmasse med kokosolje, melis/stevia og kokosmelk/fløte. Sett i kjøleskapet. Når massen er blitt kald tas den ut og formes til kuler. Bruk gjerne silikonformer. Legg i fryseren. Smelt sjokoladen og dypp de frosne kokosbitene i sjokoladen. Avkjøl på bakepapir. Oppbevares i kjøleskap (hvis det blir noen igjen).

 Tid: ca 1 time