Knekkebrød med et minimum av karbohydrater
Denne knekkebrødoppskriften med frø og kruskakli er min favoritt av knekkebrødtypene. Kjempegod og så sunn!
Dette er en oppskrift på knekkebrød som passer godt for de som ønsker å redusere inntak av karbohydrater.
Ingredienser:
- 100 g solsikkefrø
- 100 g gresskarkjerner
- 60 g hampfrø
- 65 g sesamfrø
- 65 g chiafrø
- 65 g kruskakli
- 1 liten ts salt
- 6, 6 dl vann
Bland alt i en bakebolle. La hvile i 10 min. Skru ovnen på varmluft, 160 grader Celsius. Kle to langpanner med bakepapir. Smør røren utover bakearkene med en slikkepott eller kjevle den ut mellom to bakeark, da blir de helt jevne i størrelsen. Sett det ene brettet øverst i ovnen og det andre nederst. Etter 10 min tas de ut og rutes opp. Sett inn igjen og stek videre. Etter 35 min kan man bytte plass på brettene så de blir stekt jevnt. Stekes totalt i 70 min. Rut opp igjen før de tørker. Oppbevares i lufttett beholder.
Tid: ca 1 time