naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Mozarellasalat

Mozarellasalat

07. desember 2013

Min favoritt til fredagskvelden. Rask og enkel å lage men samtidig et fullverdig og sunt måltid.

Tomatsalat med Mozzarellaost, fersk basilikum og gresskarkjerneolje.

Ingredienser:

  • 1 fersk mozzarellaost
  • 2-3 klasetomater eller 1 beger cherrytomater
  • Noen basilikumblader
  • ½ ts himalayasalt
  • 2 ts økologisk gresskarkjerneolje
  • 1 ts kaldpresset olivenolje (gjerne økologisk)

Skjær tomatene i fine biter sånn du liker det best. Båter, skiver, eller kløfter. Dersom du bruker cherrytomater holder det å dele dem i to. Skjær tynne skiver av osten og bland litt sammen. Dryss salt over og vend. Pynt med basilikumblader, bland oljene og hell over. Litt nypresset sitronsaft er også godt på. Vendes før servering. Nydelig med ferske rundstykker til.
En fin rett til lunsj, forrett eller kvelds.

 Tid: ca 10 minutter