naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Myke havrecookies med tranebær

Myke havrecookies med tranebær

05. desember 2013

Dette er en av mine favoritter, kan gis i gave.

Myke Havrecookies med tranebær.

Ingredienser:

  • 125 g meierismør, romtemperert
  • 125 g kokosfett
  • 1 dl brunt sukker
  • 100 g yaconsirup
  • 2 store, økologiske egg, romtempererte
  • 3,5 dl økologisk mel (Holli Mølle link?)
  • 7,5 dl økologiske havregryn
  • 1 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vanilje
  • 1/2 ts himmalayasalt
  • 2,5 dl tranebær

Sett ovnen på 180 grader.

Pisk sukker, sirup og smør/kokosfett luftig. Det er viktig at smøret ikke er for kaldt, da tar det veldig lang tid. Tilsett ett og ett egg, pisk det sammen. Sikt melet, bland i vanilje, kanel, natron og salt. Ha i melblandingen. Mål opp havre og tilsett denne. Rør i tranebærene til slutt. Bruk en isskje eller liten spiseskje og legg små porsjoner på stekebrettet. Bruk helst bakepapir. Stekes i ca 10 min. Avkjøl på brettet før de flyttes til rist. Nytes best lunkne med et glass melk til.

Dersom du foretrekker en søtere variant kan du godt bruke 50 gram vanlig, hvitt sukker i tillegg

(Dette er en fin variasjon av den mer vanlige kombinasjonen med havre og rosiner. Den originale oppskriften finnes på quaker.com under Vanishing oatmeal raisin cookies)

Tid: ca 30 minutter