Oppskrift: Enkel og sunn pudding med chiafrø
Chiafrø absorberer opptil 12 ganger sin egen vekt når de legges til bløt i væske. Frøene får da en geleaktig konsistens som gjør de velegnet til å lage for eksempel pudding. Her kommer et forslag til sunn hjemmelaget chiafrøpudding:
Ingredienser:
3,5 dl kokosmelk eller vanlig melk
1 dl chiafrø
2-3 ss rå kakaopulver (valgfritt)
1 ts vaniljepulver (valgfritt)
1 ss eller mer valgfritt søtningsmiddel. Vi bruker honning eller agave.
Miks ingrediensene sammen til det er blitt en jevn røre. Sett så røren i kjøleskapet, etter ca 20 minutter har den fått en tykkere konsistens og er klar til å spises.
Det er mange måter å variere denne oppskriften. Du kan f.eks utelate kakao og vanilje, og i stedet tilsette et par dl jordbær. Et annet alternativ er å bruke kanel og muskat. Da får du en nydelig Chai Chia pudding.
NB: Mange bruker chiafrø som erstatning for egg som bindemiddel under baking? Slik gjør du det: Finmal en spiseskje chiafrø, og tilsett tre spiseskjeer vann per egg.