naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Oppskrifter med spirulina

Oppskrifter med spirulina

19. mai 2013

Selv om spirulina er sunn mat, så er det ikke alle som er like begeistret for smaken. For mange så er det en tilvenningssak, men de aller fleste synes det kan være greit å kamuflere smaken med andre matvarer. Her viser vi noen muligheter for bruk av spirulina i forskjellige oppskrifter. Det vanligste er å tilsette algen i forskjellige frukt- eller grønnsakssmoothier, men det finnes mange andre muligheter. For de som fortsatt synes det er vanskelig å spise spirulinapulver pga smaken anbefaler vi spirulinatabletter.

Grønn spirulinasmoothie med spinat

1 agurk
2 håndfuller blader av babyspinat
1 grønt eple
4 dl eplejuice 
1 spiseskje spirulina
1 teskje hvetegresspulver

Bland godt i en blender og server kald. 

Grønn spirulinasmoothie med selleri

4-5 selleristenger med blader
2 gulrøtter
4 dl eplejuice
1 grønt eple
1 spiseskje spirulina

Bland godt i en blender og server kald. 

Spirulina Salsa

Tilsett en teskje spirulinapulver per 2 dl salsa. Spirulinaen setter en spiss på smaken og gir salsaen en fin tekstur og farge.

Guacamole med spirulina

Ingredienser:

2 avokado, litt pepper, fersk lime juice etter smak, 2 mellomstore tomater, 2 fedd knust hvitløk, salt etter smak, 1 ts spirulina, 2 ss salsa (valgfritt), 1 ss finhakket løk (valgfritt).

 Mos avokadoen og bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Smak deg fram ift tilsetning av lime, salt og pepper. Spirulina gir guacamole en frisk farge.

 Avokadodip med spirulina

 Bland 1 most avokado og en spiseskje rømme godt sammen. Tilsett litt tørket paprika og tamari eller soyasaus etter smak sammen med 1 ts spirulina. 

 Kremdip med spirulina

 Bland 4 ss rømme eller fettfri yoghurt sammen med saften fra 1 sitron, 1 ts spirulina og 3 ts tamari eller soyasaus.

 Sjokoladeballer med spirulina

 Dette er en søt og sunn snack som lages på 15 minutter. Spirulina er kanskje ikke det man tenker passer best i sjokolade, men denne sjokoladen blir veldig god!

 Ingredienser:
1/2 dl hampfrø uten skall
1 dl kakaopulver av rå kakao
2 ss spirulina
3 ss kokosolje (smeltes så den er flytende)
3 ss honning 
½ teskje havsalt
1 teskje vaniljepulver

Bland all ingrediensene, rull sammen til små baller og sett i fryseren i 10 minutter.

Is med spirulina

Bland to frosne, modne bananer og 1 teskje spirulinapulver i en blender. Raskere og sunnere is enn dette er det vanskelig å lage. Her er det også rom for å eksperimentere med tilsetning av andre matvarer man liker. Dersom man ønsker isen søtere kan man for eksempel tilsette honning. Frosne bær er også fint å bruke dersom man ønsker litt annen smak og farge.