naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Piura - Kosttilskudd og supermat av høy kvalitet

Piura - Kosttilskudd og supermat av høy kvalitet

13. april 2019

Vi er stolte over å være distributør av Piura i Norge. Piura er en ny serie utviklet av en av Storbritannias ledende produsenter av økologiske og veganske kosttilskudd. Piura er en serie med plantebaserte produkter (bær, nøtter, alger, gress, urter med mer). Vårt mål med denne serien er at kosttilskudd og supermat av høy kvalitet skal være tilgjengelig for alle til en rimelig pris. 

Alle Piuraprodukter tilfredsstiller strenge kvalitetskrav både i forhold til produksjon og foredling. Produktene gjennomgår laboratorieanalyser, og sertifiseres økologisk av UK Soil Association. Soil Association overvåker alle ledd i prosessen fra et frø går i bakken til ferdig produkt og kontroll av innhold på etikett. Kravene er strenge, men dette sikrer at matvarene med Piura etiketten er produsert i forhold til kvalitetskravene til økologiske matvarer.

Våre grønne produkter som spirulina, chlorella, byggress og hvetegresspulver er raskt blitt populære. Det er viktig at man er sikker på at grøntproduktene man handler kontrolleres og innholdet analyseres nøye. Derfor bør man ikke handle disse fra aktører som ikke kan dokumentere at dette er gjort forskriftsmessig. Våre produkter går igjennom nøye kontroller hele veien fra tidlig produksjon til produktet er ute på markedet. Produktene kontrolleres av to uavhengige kontrollinstanser. Dette innebærer kontinuerlig overvåkning av produksjonsmiljø, og laboratorieanalyser av ferdig produkt. Vår spirulina og chlorella er dyrket i ferskvann fra menneskelagde innsjøer hvor vannet er pumpet opp fra kilder under bakken slik at det skal være så rent og upåvirket av menneskelig påvirkning som mulig. Hele prosessen kontrolleres og overvåkes av et av de største europeiske organene for økologisk sertifisering. Disse kontrollerer vannkvaliteten og produksjonen på stedet. En økologisk EU sertifisering tilsvarer det norske ø-merket (økologisk produksjon).

Vegan Society sertifiserer at Piuraproduktene er tilpasset veganere. Vegan Society har utviklet et varemerke som sikrer at alle produkter med dette merket kan spises av veganere. Kontrollen dekker både ingredienser og produksjonsmetoder.

Produktene i Piura serien hentes fra produsenter over hele verden, med en overvekt fra land i Latin Amerika hvor klimaet er ideelt for mange av våre produkter som for eksempel kakao, chia og acai. Alle kontinenter er representert, da mange produkter er unike for sin verdensdel. Baobabtreet vokser for eksempel kun i noen land i Afrika. Ved å kjøpe Piura baobabpulver støtter man bønder i små lokalsamfunn.

Piura bruker kun råvarer fra miljø- og etisk bevisste produsenter. Ved å kjøpe mye direkte fra mindre produsenter sikrer vi at også mindre aktører får en akseptabel fortjeneste, samtidig som kostnadene ved fordyrende mellomledd forsvinner. 

Ønsker du å se hele vårt utvalg av Piura produkter så finner du mer HER