naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Rå kakao

Rå kakao

19. august 2019

Rå kakao har mange næringsstoffer en del av oss ikke får så mye av i det daglige kostholdet. Den er en av de mest komplekse matvarene vi kan spise og inneholder over 300 forskjellige plantestoffer. Kakao inneholder svovel, magnesium samt en rekke andre viktige mineraler. Rå kakao er også rik på antioksidanter, og har en antioksidantkonsentrasjon på opptil 10 %, noe som er mye høyere enn f.eks rødvin, blåbær og grønn te. 

Rå kakao har et høyere nivå av antioksidanter enn kakao som er varmebehandlet på høy temperatur. Veldig ofte så prosesseres kakaoen før produktet selges som pulver, bønner eller en ferdig matvare som sjokolade. Da ristes eller brennes kakaobønnene på mer enn 100 grader celsius. Da vil noen av næringsstoffene i kakaoen ødelegges. Når kakaoproduktet er rått så er de fleste næringsstoffene intakt. 

Alle våre kakaoprodukter inneholder rå kakao. Du kan derfor være trygg på at du vil få en matvare med alt det gode næringsinnholdet som finnes i den ubehandlede kakaoen. Alle kakaoproduktene er også sertifisert økologisk, og vi selger kun kakaobønner av criollo kvalitet (ypperste kvalitet)

Kakao har en litt bitter smak i utgangspunktet så det dersom man ønsker å spise kakaobønner eller kakaonibs som snacks kan det være lurt å blande disse med noe søtt. En ide kan være å bruke honning. Kakaosmør, kakaopulver og grovknuste kakaobønner er velegnede ingredienser nær du ønsker å lage din egen rå sjokolade, kaker eller desserter.

Hele vårt utvalg kakaoprodukter finner du HER.

Piura Kakaobønner