naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Sunne vafler

Sunne vafler

14. oktober 2013

Ved å erstatte sukkeret og mengden smør som vanligvis inngår i en vaffeloppskrift med sunnere alternativer, og redusere mengden hvetemel til fordel for havregryn så får man et sunt og godt alternativ. Man kan også tilsette forskjellig type frø som hamp og chia for å få sunne vegetabilske fettsyrer og mer fiber.

Her er vårt forslag til oppskrift:

3  egg
1/3 dl agavenektar
1 ts bakepulver
1 ts naturlig vaniljepulver
½ ts kardemomme
3 dl kulturmelk eller yoghurt naturell
3 dl melk (valgfri type)
2,5 dl havregryn
2,5 dl hvetemel
½ dl chiafrø eller hampfrø uten skall
40 g smeltet smør
40 g smeltet kokosnøttolje

Etter at alle ingrediensene er tilsatt røren så bør man la den hvile i 15-20 minutter, spesielt er dette lurt når man velger å bruke chiafrø. Chiafrøene sveller omtrent 10 ganger opprinnelig størrelse når de bløtlegges.

 Dersom man velger å kutte ut smøret og kokosnøttoljen i oppskriften, så er det viktig å smøre vaffeljernet ekstra godt for at vaflene skal slippe, og man bør også tilsette noe mer av de andre fuktgivende ingrediensene. 

 Det er også fullt mulig å kutte ut søtningsmiddel helt i denne oppskriften. Ofte serverer man søte pålegg som syltetøy, sukker eller brunost på vaflene og da er det mange som synes søtning i røren er overflødig.

 Det fine med vafler er at man stort sett kan tilsette det man ønsker, og få et bra resultat. Med enkle grep kan vafler bli noe man spiser til hverdags med god samvittighet. Har man bær tilgjengelig som f.eks blåbær fungerer det også fint i en vaffelrøre.