Super sjokoladekake
[]
Ved å bytte ut en del av sukkeret i en vanlig sjokoladekakeoppskrift med for eksempel agavesirup, og en del av hvetemelet med avskallede hampfrø får man straks en sunnere sjokoladekake. Nå i førjulstiden kan man jo bruke peppekakeformer til å lage noen mer "julete" kakestykker. Oppskriften under passer godt i en 20x20 cm form.
Vi har brukt smør i både bunnen og glasuren, men det går fint å bytte ut litt av smøret med kokosnøttolje.
Ingredienser til bunnen:
2 dl sukker,
1,5 dl agavesirup
3 dl hvetemel
2 dl hampfrø uten skall
0,5 ts salt (gjerne himalaysalt)
200 g smør
5 ss rå kakaopulver
2,5 dl lettrømme
1 ts bakepulver
3 egg
Ingredienser til glasuren:
50 g smør
4 ss ferdig kokt sterk kaffe
1 ts naturlig vaniljepulver
4 ss rå kakao
150 g melis
Kokosmasse
Slik lager du bunnen:
Bland sukker, hvetemel, hampfrø, kakao, bakepulver og salt i en bolle
Smelt smøret og bland med agavesirupen, før denne blandingen røres sammen med de tørre ingrediensene.
Deretter blandes lettrømmen inn i røren.
Pisk deretter opp eggene, og tilsett dette til slutt.
Dekk formen med bakepapir, og hell røren over i formen.
Bunnen stekes i ca. 35-40 min, og avkjøles på rist.
Slik lager du glasuren
Hell smeltet smør, kaffe, vaniljepulver, rå kakao og melis i en liten bolle og bland godt.
Blandingen fordeles over bunnen etter at denne har kjølnet.
Til slutt kan du riste over kokosmasse.
Klar til servering :)