mandag, 28 april 2014 00:00

Martha Stewart Health bars – med noen justeringer

Skrevet av 
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Dette er gode "helsebarer", og den passer ypperlig som et mellommåltid eller som energi før eller etter trening. 

 

Martha Stewart Health bars – med noen justeringer.

 

Denne måneden prøver jeg ut en del forskjellige oppskrifter på sunne mellommåltider. Her er den siste oppskriften. Man kan erstatte nøtter og tørket frukt med de sortene man liker best selv. Havre kan erstattes med quinoa.

 

Du trenger:

2 ½ dl dadler uten stener
6 dl havregryn, finmalt
2 ½ dl cashewnøtter, halvparten finmalt, halvparten grovhakket
1, 25 dl mandler, halvparten finmalt, halvparten grovhakket
1 dl tørket aprikos, skåret i terninger (1 cm)
1 dl tranebær
1 dl tørket blåbær
2 ss havrekli
3 ss fimalte linfrø
2 ss hvetekim
1/2 ts grovt salt (himalaya)
½ ts malt kanel
1 ts vaniljepulver
3 agavenektar eller yaconsirup

 

Sett ovnen på 175 grader. Ha dadlene i en liten gryte, dekk med vann, kok opp, la småkoke til dadlene er helt myke. Bruk en stavmikser og kjør blandingen glatt. Kjør havregryn i en foodprocessor til det blir havremel. Stek nøtter og mandler. Ha halvparten i kjøkkenmaskinen og finmal dette. Mal linfrøene. Hakk resten i passe store biter. Skjær opp aprikosene i små biter. Bland gjerne sammen alt som skal males fint, så sparer du deg selv for litt jobb.
Kle en form (25 x 25 cm) med bakepapir. Bland havre, nøtter, aprikos, tranebær, blåbær, havrekli, hvetekim, salt, kanel og vanilje i en stor bakebolle. Bland inn daddelmos og agavenektar/yaconsirup. Press blandingen godt ned i formen. Stek I ca 25 min. Avkjøl på rist. Skjær opp i passe store biter. Perfekt som sunt og smakfullt mellommåltid. I oppskriften står det at det er nok til 8, men jeg syns det er bedre om de er litt små, så jeg fikk 16.
(Jeg fant ut at jeg trengte litt mer dadler på slutten da røren ikke hang ordentlig sammen. Pass på at du presser dadlene godt ned i litermålet så det blir riktig mengde).

Lykke til!

 

Sist redigert tirsdag, 20 mai 2014 09:23
Christine Benedicte

Jeg har stor interesse for mat og bruker mye tid til å utvikle nye retter. Jeg er opptatt av at maten jeg og min familie spiser er sunn og har en høy kvalitet. I alle rettene er det tatt i bruk produkter fra Naturalis AS. Håper du får glede av dem:)

 

.

Kontakt oss

  • Tordenskjoldsgate 8

    3080 Holmestrand

  • Mandag-fredag 10-16

    415 17 293

  • epost:

    info@naturalis.no

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og du kan vinne et gavekort på 500kr