alfalfa blad pulver

Alfalfablad (pulver) - 250g

Utsalgspris 89,-
God kilde til vitamin K - viktig for å bygge et sterkt skjelett.
Beskrivelse

Alfalfaplanten (også kjent som lucerne) er kjent for sitt dype rotsystem som kan strekke seg 4 meter ned i jorden, og planten kan dermed ta til seg sporstoffer som mange planter ikke har tilgang til. Vårt alfalfapulver er rått og fremstilt av friske grønne blader fra alfalfa planten når de er på det mest næringsrike. For å sikre at næringsstoffene holdes intakte tørkes bladene skånsomt ved lav temperatur før de omdannes til et finkornet pulver. Ordet "alfalfa" stammer fra et arabisk uttrykk som betyr "far til alle matvarer." Dette er på grunn av det høye næringsinnholdet. 

Egenskaper: Alfalfabladene inneholder mange viktige vitaminer inkludert hele spekteret av B-vitaminer, A, D, E og K. Vitamin K er helt nødvendig for at blodet skal koagulere, og essensiell for en sterk beinbygning. Det er spekulert i om den den høye forekomsten av osteoporose i Norge kan skyldes for lavt inntak av vitamin K. I tillegg er bladene en god kilde til jern, folsyre, kalsium, magnesium, fosfor og kalium. Alfalfa er også en god kilde til klorofyll, og sammenlignet med andre planter har alfalfabladene et meget høyt innhold av protein.

Alfalfa har blitt brukt som urtemedisin i over 1500 år. I tidlig kinesiske medisin ble planten brukt til å behandle lidelser knyttet til fordøyelseskanalen og nyrer, ledd og bein og hud, og sirkulasjonssystemet. I India, mente ayurvediske behandlere at Alfalfa var nyttig for mennesker som led av leddgikt og væskeansamlinger. 

Prøv også gjerne våre alfalfafrø, som kan spises som de er eller som spirer.

Bruk: Alfalfapulveret  passer fint som tilsetning i en shake/smoothie (ved bruk av blender/kjøkkenmaskin) sammen med enten frukt eller grønnsaker, eller ved å blande det ut i f.eks eplejuice. Anbefalt daglig dosering: 1 teskje. 

NB: Personer med autoimmune sykdommer bør ikke ta alfalfapulver uten først å ha snakket med lege.

 

Kontakt oss

  • Tordenskjoldsgate 8

    3080 Holmestrand

  • Mandag-fredag 10-16

    415 17 293

  • epost:

    info@naturalis.no

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og du kan vinne et gavekort på 500kr