onsdag, 26 juni 2013 14:03

Hvetegress og byggress - Våre kvalitetskrav

 

Vårt hvetegress og byggress er sertifisert organic. Dette er en sikkerhet for at disse produktene ikke inneholder ulovlige stoffer, og det garanterer at produktene er dyrket i et kontrollert miljø. 

 

Vi mener det er kritisk viktig at produktene man handler kontrolleres og at innholdet analyseres nøye. Man bør altså ikke handle hvetegress og byggress fra aktører som ikke kan dokumentere at dette er gjort forskriftsmessig. Våre produkter går igjennom kontroller hele veien fra tidlig produksjon til produktet er ute på markedet. Grøntproduktene våre kontrolleres av to uavhengige kontrollinstanser. Dette innebærer kontinuerlig overvåkning av produksjonsmiljø inkludert laboratorieanalyser av ferdig produkt.

 

Hvete- og byggresset dyrkes i jord med krav til naturlig gjødsling, og strenge restriksjoner i forhold til bruk av blant annet sprøytemidler. Hele prosessen kontrolleres og overvåkes av et av de største europeiske organene for organic sertifisering. Disse kontrollerer vann- og jordkvaliteten og produksjonen på stedet. En organic sertifisering i mange EU land tilsvarer det norske ø-merket (økologisk produksjon). 

 

Mesteparten av vårt hvetegress og byggress dyrkes i Kina. Når hvete- og byggresset eksporteres til Europa gjør sertifiseringsbyrået mikrobiologiske labanalyser av produktene (og lager et såkalt analysesertifikat/certificate of analysis). Der testes de for spor av skadelige stoffer som for eksempel tungmetaller. Dette gjøres alltid. Ingen produkter som ikke tilfredsstiller EU sine krav til grenseverdier slipper igjennom. Symbolet du finner på produktpakkene som en firkant med stjerner på innsiden (det står «Non-EU Agriculture» rett under symbolet) er din sikkerhet for at kontrollen av produktene er god og at det er produsert innenfor rammene for en organic sertifisering.

 

Her finner du litt info om produksjonen og kvaliteten på produkter som kvalifiserer til organic-sertifisering (følg linkene): Organic produksjon og matkvalitet

  

Produktene er også merket med stempelet til organisasjonen i importlandet som kontrollerer at importør overholder sine forpliktelser i forhold til organic-produksjon og testing av produkter.

 

Lest 1759 ganger

Kontakt oss

  • Tordenskjoldsgate 8

    3080 Holmestrand

  • Mandag-fredag 10-16

    415 17 293

  • epost:

    info@naturalis.no

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og du kan vinne et gavekort på 500kr