mandag, 25 august 2014 00:00

Smuldrepai med med sesongens frukt og bær

Skrevet av 
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

Sammen med smuldrepay er blåbær  ypperlig både for smaken, fargen og antioksidantenes skyld.

 

 

Smuldrepai med epler og blåbær

 


Smuldrepai er en genial oppfinnelse. Du velger syrlig frukt som er i sesong, kombinerer i det uendelige med bær, baker det i ovnen under et sprøtt lokk av smuldrepaideig, og deretter fylles huset med den deiligste duft. Så er det bare å nyte med vispet krem eller vaniljeis.

 

Du trenger:

1 kg moden frukt og 200 g bær. Nå i August er fersken, plommer, epler og pærer i sesong. Blåbær er ypperlig både for smaken, fargen og antioksidantenes skyld.
70 g sukker
50 g brunt sukker eller yaconsirup
75 g mykt smør
75 g kokosolje
100 g hvetemel
50 g havregryn
50 g valgfrie nøtter, finhakkede
1 ts vaniljepulver
2 ts kanel

 

Forvarm stekeovnen til ca 180 grader. Smør en ildfast form, passe stor til all frukten og til smuldrepaideigen på toppen. (for eksempel 36x22 cm og 6 cm høy, eller en rund form på 20 cm i diameter). Skrell og rens frukt og bær. Skjær eplene i biter. Bland med bærene. Dryss over litt sukker. Bland sukkeret, smøret, kokosoljen, melet, nøtter, havre og krydder i en kjøkkenmaskin med K-spade. Denne er spesielt egnet til å lage paideiger med. Man kan eventuelt bare bruke fingrene og blande alt sammen. Blandingen er ferdig når den ser ut som våt sand og klumper seg litt. Ha bærene og frukten i formen, og strø blandingen over så den dekker alt. Stek til det blir gyllent og nydelig og hele huset lukter bakte epler, kanel og vanilje (ca 35-50 min).

Dersom du bruker Granny Smith epler er det en fordel å koke dem opp først med litt sukker og vann, ellers er de ofte ikke møre når toppingen er ferdig. Serveres med en kule vaniljeis eller lettvispet kremfløte. Nydelig!

 

 

Sist redigert mandag, 25 august 2014 19:05
Christine Benedicte

Jeg har stor interesse for mat og bruker mye tid til å utvikle nye retter. Jeg er opptatt av at maten jeg og min familie spiser er sunn og har en høy kvalitet. I alle rettene er det tatt i bruk produkter fra Naturalis AS. Håper du får glede av dem:)

 

.

Kontakt oss

  • Tordenskjoldsgate 8

    3080 Holmestrand

  • Mandag-fredag 10-16

    415 17 293

  • epost:

    info@naturalis.no

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og du kan vinne et gavekort på 500kr