naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg

Økologiske mikser av plantepulver

29. desember 2020

Mikser av plantepulver - et godt tilskudd til et variert kosthold.

Dragon superfood mikser er sammensatte blandinger bestående av ingredienser som har høye verdier av forskjellige næringsstoffer som for eksempel klorofyll, vitamin C eller Omega3 fettsyrer. 

Miksene blandes ut i juice, smoothie, frokostblanding, yoghurt eller annen væske. Under finner du en beskrivelse av noen av plantepulvermiksene vi har. Alle er økologiske.

Fortsett å lese

Svartsurbær (Aronia)

30. oktober 2020

Arioniabær er også kjent som svartsurbær i Norge.

Aronia er en bladfellende busk med glinsende grønne blader som blir mellom 1,5 til 3 meter høy. Blomstene er hvite med små røde prikker. På høsten blir bladene røde, en kontrast til de sorte bærene. Busken er viltvoksende i Nordøst Amerika og ble innført i Europa på 1900 tallet, hovedsakelig dyrket i Øst – Europa og tidligere Sovjetunionen på grunn av bærene som brukes som ingredienser i saft, vin, syltetøy og som medisin.

Fortsett å lese

Roobar - vegansk mellommåltid

18. oktober 2020

Hver gang vi spiser forbrenner litt ekstra fordi kroppen bruker energi på å fordøye mate. Sunne mettende små måltider gir ett jevnt blodsukker nivå som gjør at man får mindre søtsug. Små måltider gir mindre risiko for at man blir oversulten og dermed spiser alt for mye eller altfor usunt. I tillegg gir ett jevnt blodsukkernivå mer overskudd, bedre konsentrasjon, humør og presentasjonsevne. Det er også lettere å gå ned i vekt hvis blodsukkeret holdes stabilt.

Fortsett å lese

Chiafrø

02. oktober 2020

Chiafrø kommer fra en blomsterplante i myntefamilien og navnet betyr på aztekisk «oljeaktig». De små frøene varierer i fargen fra hvitaktige til brun eller sort.

Bruken av Chiafrø kan spores tilbake til Aztekerne så tidlig som 3500 f.Kr. De små frøene var en av hoveddelene i deres daglige matforbruk sammen med blant annet mais. Chiafrø var også ansett som et hellig frø av aztekerne og ofte brukt i religiøse seremonier.

Rundt 1500 f.Kr og 900 f.Kr dukket Chia opp i Mexico og ble brukt av Teotihuacan- og Toltec folket som begynte også å bruke frøene på andre måter. Frøene ble brukt som medisin, malt til mel, mikset i drinker og presset til olje. Det er mulig at noe av populariteten kommer av at frøene enkelt kan lagres lenge og også lett å ha som matforråd på reiser.

Fortsett å lese

Planteoljer

25. august 2020

Det er ikke alle som liker frø og kjerner. Kanskje er det konsistensen eller smaken som ikke faller helt i smak. Når kjerner og frø stekes, ristes eller varmes opp så mister de noe av næringsstoffene. Derfor er det mange som da foretrekker pulverversjonen av frø og kjerner. Ett annet alternativ er kaldpressede oljer. Kaldpressing betyr at frøene og kjernene ikke er varmet opp under produksjonen. Oljen bevarer da næringsprofilen. Vegetabilske oljer inneholder umettet fett. Fett har mange viktige oppgaver i kroppen. Fett transporterer fettløselige vitaminer som A, D, E og K rundt i kroppen, beskytter indre organer og er en kilde til energi. Essensielle fettsyrer kan ha en positiv effekt på hjerte- og karhelse og immunforsvaret. Noen typer mettet fett øker kolesterolet og øker risikoen for tilstopping av årene. Derfor anbefales det å ha et kosthold som består av større andel umettet fett enn mettet fett siden umettet fett reduserer kolesterolet og reduserer risikoen for hjerte- og kar sykdommer. Umettet fett er enumettet eller flerumettet og kjennetegnes av at de forblir myke og flytende i kjøleskaptemperatur. Flerumettet fett er de essensielle fettsyrene omega 3 og omega 6 som man bare kan få via kostholdet fordi kroppen ikke kan produsere disse selv. Kaldpressede oljer er en alternativ kilde til omega 3 for de som ikke ønsker å innta fiskeolje. Oljene kan for eksempel brukes som dressing i salater, tilsettes frokostblandinger eller blandes i yoghurt.

Under er en presentasjon av våre planteoljer og frøene disse produseres fra:

Fortsett å lese