naturalis.no0
Blogg

Naturlig C-Vitamin

18. juni 2020

Vitamin C er blant de mest kjente antioksidantene og har flere viktige roller i kroppen. Blant annet opprettholder den kroppens immunforsvar, reduserer tretthet og utmattelse og opprettholde normal funksjon i nervesystemet. I tillegg hjelper C vitamin til med å øke opptaket av jern.

Vitamin C er vannløselig, så kroppen kan verken produsere eller lagre Vitamin C over lenger tid. Forskning viser også at de sjokkdosene av Vitamin C vi har en tendens til å ty til i vintersesongen eller når vi kjenner en forkjølelse er på vei har liten til ingen effekt.

Ett kosttilskudd i form av piller gir enkelt C vitamin men ikke de andre nyttige antioksidantene, mineralene, aminosyrene som frukter, bær og grønnsaker inneholder. Ett kosttilskudd bør derfor ikke erstatte ett variert kosthold. I pulver form er vannet fjernet og inneholder dermed mer C Vitamin pr gram enn ferskvaren og kan enkelt tilsettes blant annet frokostblandinger, smoothie, grøt, youghurt og til og med is. Ett jevnt og daglig inntak av Vitamin C er anbefalt gjerne samtidig med mat som inneholder jern.

Vi har pulver av flere av de mest C-Vitaminrike plantene vi kjenner til. Under er en kort beskrivelse av disse:

Camu Camu Pulver: Camu Camu bær kommer fra en busk som vokser i myr eller oversvømte områder i Peru og Brasil. Bærene som er på størrelse med sitroner likner litt på kirsebær. På grunn av den sure litt stramme smaken blir Camu Camu ofte malt til pulver som lett kan blandes inn i annen mat og drikke.

Bærene viser seg å være en av de rikeste kildene på C-Vitamin vi kjenner til. Opptil 60 ganger mer enn en appelsin! Camu Camu er også rik på antioksidanter, mineraler og aminosyrer som bidrar til å øke både fysisk og psykisk helse, styrke immunforsvaret og redusere betennelser.

I vårt Piura Camu Camu pulver er bærene skånsomt tørket på lav temperatur for a bevare næringsstoffene når bæret blir omgjort til pulver.

Nypepulver: Nyper er frukten til villrosen og har lenge blitt brukt som ingrediens i mat og tradisjonell medisin. De har ett høyt innhold av C vitamin. I tillegg inneholder den også betakaroten og en rekke andre vitaminer og mineraler. Da spesielt kalsium, kalium, pektiner og vitamin e. Nyper har også vist seg å ha en lindrende effekt på leddgikt og slitasjegikt.

Amla: Også kjent som Indisk stikkelsbær og Indian Gooseberry er en type stikkelsbær som vokser i Himalaya. I tradisjonell Ajurvedisk medisin har den blitt benyttet som styrkemiddel, foryngende middel, mot aldersrelaterte plager og mot infeksjoner. Smaken har blitt beskrevet som en blanding av bitter, søt, sur og «stikkende». De inneholder mer enn 20 ganger mer C Vitamin enn appelsin og regnes som en av naturens kraftigste antioksidanter. Den er også kjent som ungdomsfrukten siden den inneholder næringsstoffer som bidrar til å styrke bindevevet, hår, negler, tenner og hud. Den har også antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper.

Acerola: Tropisk frukt fra Sør-Amerika. I tradisjonell medisin har den blitt brukt til å kurere diverse plager som hoste, forkjølelse og diare. Acerola har også blitt brukt for fordøyelsesproblemer og i hudkremer for å fremme hudens elastisitet. Den er den nest rikeste naturlige kilden til C Vitamin, bare slått av Camu Camu. I tillegg til C Vitamin inneholder Acerola blant annet jern, kalsium, vitamin B3, B1 og B3.

Her finner du disse produktene på naturalis.no: LINK

Økologiske pulver av sopp

15. juni 2020

Vi har økologiske pulverblandinger av en rekke typer sopp. Sopper er rike på antioksidanter og Vitamin D. I tillegg har de mye fiber og proteiner men lite fett og rik på smak. Utover dette hevdes det i østlig folkemedisin at inntak av sopp er helsebringende.

Reishi sopp har vært brukt i tradisjonell kinesisk og japansk medisin i minst 2000 år og er også kjent under navnene «Titusenårs soppen» og «Soppen for Udødelighet». Den sies å kunne styrke immunforsvaret, motstandskraft mot stress og brukes også ved luftveisplager som allergi og høysnue.

Chaga soppen har fått tilnavnene som «Kongen av medisinsk sopp» og «Skogens diamant». Chaga er brukt i russisk, østeuropeisk og kinesisk folkemedisin mot en rekke plager og sykdommer og sies å virke på styrking av immunforsvaret, bekjempelse av virus og forkjølelse. Chaga er også en av de kraftigste naturlige antioksidantkildene som er kjent.

Shiitake sopp har blitt brukt både som medisin og som matsopp i Kina i ett par tusen år for sine helsefremmende egenskaper og regnes som den mest populære matsoppen etter champignon. Nyere studier viser at tørket shiitake sopp kan inneholde likeverdige mengder jern som jerntilskudds tabletter. Den er også en god kilde til B vitamin og inneholder B2, B5 og B6.

Maitake betyr dansende sopp på japansk og navnet sies å komme fra at den var så ettertraktet at folk danset av glede når de fant den. Den har bakgrunn som både som matsopp og medisin i tradisjonell kinesisk og japansk medisin. Maitake sies å kunne brukes for å stabilisere blodsukkeretnivået og bidra til en sunn vektkontroll. Skal kunne bidra til normal fruktbarhet og være gunstig for kvinners syklus. Brukes også for å opprettholde ett normalt immunforsvar.

Lion`s Mane (kjent som pinnsvinsopp, løvemanke og Hericium erinaceus) har lenge blitt brukt i Kina og Japan som medisin og kulinarisk delikatesse. Den hevdes å kunne styrke immunforsvaret, forbedre hukommelse og læring samt forbedre sirkulasjon i kroppen.

Cordyceps er populær i tradisjonell kinesisk og tibetansk medisin og har blitt brukt for en rekke plager og også under anstrengende aktiviteter i høyden. Tradisjonell medisin hevder også at i tillegg til å styrke immunforsvaret støtter den også en sunn libido.

White Fungus har lenge blitt brukt i tradisjonell kinesisk medisin som betennelsesdempende. I Kina brukes den ofte i matretter for å hjelpe mot forkjølelse og tørrhoste.

Vår Piura 7 sopper miks er en økologisk blanding av disse sju soppene som er velkjente for sine gode egenskaper. Alle soppene er rå, frysetørket og så omdannet pulver. Blandingen kan tilsettes mange forskjellige matvarer og drikke. Spesielt bra som smaktilsetting i supper og kaffe. Bland den også i varmt vann som te.

Våre pulver av sopp finner du HER

Rå kakao

19. august 2019

Rå kakao har mange næringsstoffer en del av oss ikke får så mye av i det daglige kostholdet. Den er en av de mest komplekse matvarene vi kan spise og inneholder over 300 forskjellige plantestoffer. Kakao inneholder svovel, magnesium samt en rekke andre viktige mineraler. Rå kakao er også rik på antioksidanter, og har en antioksidantkonsentrasjon på opptil 10 %, noe som er mye høyere enn f.eks rødvin, blåbær og grønn te. 

Rå kakao har et høyere nivå av antioksidanter enn kakao som er varmebehandlet på høy temperatur. Veldig ofte så prosesseres kakaoen før produktet selges som pulver, bønner eller en ferdig matvare som sjokolade. Da ristes eller brennes kakaobønnene på mer enn 100 grader celsius. Da vil noen av næringsstoffene i kakaoen ødelegges. Når kakaoproduktet er rått så er de fleste næringsstoffene intakt. 

Alle våre kakaoprodukter inneholder rå kakao. Du kan derfor være trygg på at du vil få en matvare med alt det gode næringsinnholdet som finnes i den ubehandlede kakaoen. Alle kakaoproduktene er også sertifisert økologisk, og vi selger kun kakaobønner av criollo kvalitet (ypperste kvalitet)

Kakao har en litt bitter smak i utgangspunktet så det dersom man ønsker å spise kakaobønner eller kakaonibs som snacks kan det være lurt å blande disse med noe søtt. En ide kan være å bruke honning. Kakaosmør, kakaopulver og grovknuste kakaobønner er velegnede ingredienser nær du ønsker å lage din egen rå sjokolade, kaker eller desserter.

Hele vårt utvalg kakaoprodukter finner du HER.

Piura Kakaobønner

Piura - Kosttilskudd og supermat av høy kvalitet

13. april 2019

Vi er stolte over å være distributør av Piura i Norge. Piura er en ny serie utviklet av en av Storbritannias ledende produsenter av økologiske og veganske kosttilskudd. Piura er en serie med plantebaserte produkter (bær, nøtter, alger, gress, urter med mer). Vårt mål med denne serien er at kosttilskudd og supermat av høy kvalitet skal være tilgjengelig for alle til en rimelig pris. 

Alle Piuraprodukter tilfredsstiller strenge kvalitetskrav både i forhold til produksjon og foredling. Produktene gjennomgår laboratorieanalyser, og sertifiseres økologisk av UK Soil Association. Soil Association overvåker alle ledd i prosessen fra et frø går i bakken til ferdig produkt og kontroll av innhold på etikett. Kravene er strenge, men dette sikrer at matvarene med Piura etiketten er produsert i forhold til kvalitetskravene til økologiske matvarer. 

Våre grønne produkter som spirulina, chlorella, byggress og hvetegresspulver er raskt blitt populære. Det er viktig at man er sikker på at grøntproduktene man handler kontrolleres og innholdet analyseres nøye. Derfor bør man ikke handle disse fra aktører som ikke kan dokumentere at dette er gjort forskriftsmessig. Våre produkter går igjennom nøye kontroller hele veien fra tidlig produksjon til produktet er ute på markedet. Produktene kontrolleres av to uavhengige kontrollinstanser. Dette innebærer kontinuerlig overvåkning av produksjonsmiljø, og laboratorieanalyser av ferdig produkt. Vår spirulina og chlorella er dyrket i ferskvann fra menneskelagde innsjøer hvor vannet er pumpet opp fra kilder under bakken slik at det skal være så rent og upåvirket av menneskelig påvirkning som mulig. Hele prosessen kontrolleres og overvåkes av et av de største europeiske organene for økologisk sertifisering. Disse kontrollerer vannkvaliteten og produksjonen på stedet. En økologisk EU sertifisering tilsvarer det norske ø-merket (økologisk produksjon).

Vegan Society sertifiserer at Piuraproduktene er tilpasset veganere. Vegan Society har utviklet et varemerke som sikrer at alle produkter med dette merket kan spises av veganere. Kontrollen dekker både ingredienser og produksjonsmetoder.

Produktene i Piura serien hentes fra produsenter over hele verden, med en overvekt fra land i Latin Amerika hvor klimaet er ideelt for mange av våre produkter som for eksempel kakao, chia og acai. Alle kontinenter er representert, da mange produkter er unike for sin verdensdel. Baobabtreet vokser for eksempel kun i noen land i Afrika. Ved å kjøpe Piura baobabpulver støtter man bønder i små lokalsamfunn.

Piura bruker kun råvarer fra miljø- og etisk bevisste produsenter. Ved å kjøpe mye direkte fra mindre produsenter sikrer vi at også mindre aktører får en akseptabel fortjeneste, samtidig som kostnadene ved fordyrende mellomledd forsvinner. 

Ønsker du å se hele vårt utvalg av Piura produkter så finner du mer HER

Gluten- og laktosefrie cookies

10. april 2019

 

 

Alle produkter du handler naturalis.no er gluten- og laktosefrie. I tilllegg er 99% av produktene veganske og økologiske. Ofte er utvalget av gluten- og laktosefrie produkter stort innen helsekost, men de fleste som ikke tåler eller vil ha gluten og/eller laktose har gjerne mindre å velge mellom når de skal spise noe som er minst like godt som alternativer med gluten og laktose.

Derfor er vi glad for å kunne tilby to serier med cookies som du ønsker å spise kun fordi de smaker godt, ikke fordi de er gluten- og laktosefrie. Disse er Kookie Cat og Rookies. Begge merkene har blitt populære i store deler av Europa, og smaken appellerer til de aller fleste.

Kookie Cat er cashew- og havrebaserte cookies, håndlagde og med kun de beste ingredienser som blant annet nøtter, kakaonibs, kakaopulver, bourbon vanilje, hampfrø og kokosnøtter. Istedet for vanlig rørsukker er kokosblomstsukker brukt som søtningsmiddel. Alle ingredienser er sertifisert økologisk og vegansk.

Rookies er alternativet for deg som ønsker muligheten for å nyte et gluten- og laktosefritt alternativ til en rimelig pris. Kjeksen er basert på havre, frukt og nøtter. Gode råvarer har bidratt til at Rookies nå er blitt veldig populær i store deler av Europa. Når råvarene er gode så blir smaken som regel det også. Når oppskriftene til Rookies ble komponert så var det et resultat av intensivt arbeid med prøving og feiling i forhold til hvilke smaker som passet best sammen. Produsenten endte opp med disse variantene: Aprikos & Vanilje, Kakaobiter & Hasselnøtt og Eple & Kanel. Resultatet ble velykket synes vi :) Alle ingredienser er sertifisert økologisk og vegansk.

Begge variantene passer godt som tilbehør til kaffen, som et mellommåltid eller når du skal på tur og ønsker et energitilskudd. 

Ønsker du å lese mer om produktene kan du klikke HER

Vi ønsker å utvide sortimentet vårt med enda flere gluten- og laktosefrie matvarer. Har du tips eller ønsker til produkter du ønsker vi skal tilby i nettbutikken setter vi pris på tilbakemelding.