naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Grønne smoothier

Grønne smoothier

23. juni 2014

Både spirulina og chlorella har meget bredspektrede næringsprofiler. Algene er anerkjent som trygge kosttilskudd. Begge algene inneholder alle de 8 essensielle aminosyrene, mange viktige mineraler og vitaminer i tillegg til et meget høyt innhold av klorofyll.

De fleste kjøper spirulina og chlorella på grunn av de mange næringsstoffene som finnes i disse algene, ikke nødvendigivs for smakens skyld. Det tar tid å venne seg til smaken av chlorella og spirulina, men dersom du integrerer disse i en smoothie med for eksempel fruktjuice, grønnsaker eller fersk frukt så får du en forfriskende og sunn drikk hvor smaken av algene kamufleres svært godt. Her kommer et par forslag til smoothier som ikke bare er sunne, men også smaker godt.

Spirulina & chlorella Smoothie med jordbær

Ingredienser:

2 små frosne bananer (alternativt 1 stor)
1 håndfull spinat
2 ts spirulina eller chlorella (pulver)
2 dl friske jordbær
2 dl valgfri fruktjuice (f.eks eple)

Ha alle ingrediensene i en blender. Bland inntil konsistensen er glatt. Du kan legge til flere ingredienser hvis ønskelig. Når du er ferdig, vil du ha en fin glatt grønn smoothie som er fullpakket av viktige vitaminer og næringsstoffer. Den smaker søtt, deilig og fremfor alt forfriskende!

Spirulina & chlorella smoothie med salat og ananas

Ingredienser:

1 lite salathode
3 dl vann
3 dl ananasbiter
1 middels stor banan
2 ts chlorella eller spirulina (pulver)
2 ss kokosolje
8 isbiter

Bland salat, vann og kokosolje i en blender til det er blitt en jevn røre. Så legger du til den resterende frukten og isbitene og blander igjen. Du kan bruke frossen frukt istedet for isbiter for å holde smoothien kald. Velger du dette kan du bruke 1 dl mer vann i oppskriften.

Dersom du fortsatt ikke synes det går greit å spise spirulina og chlorella i pulverform, så kan du bestille chlorellatabletter og spirulinatabletter online i vår nettbutikk. Tablettene har samme næringsprofil som pulveret.