naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Maca for økt overskudd

Maca for økt overskudd

02. juli 2020

Maca er en rotgrønnsak som likner litt på reddik i utseendet og som har blitt brukt i Peru i over 2000 år. Den vokser og dyrkes i Andesfjellene i Peru hvor den blir ofte utsatt for sterk sollys, kraftig vind og til tider frost. Den finnes i tre typer: Gul, sort og rød, hvorav gul den mest brukte som kosttilskudd. Smaken av vårt macapulver er ganske nøytral med en anelse av karamell.  Maca er også kjent under navnet Peruviansk ingefær på grunn av at maca og ingefær har liknende egenskaper. Forskjellen er at maca er et adaptogen, som øker kroppens evne til å tilpasse seg stress, og utøver en normaliserende effekt på kroppens funksjoner. Den brukes til å styrke immunforsvaret og gi overskudd. Rotgrønnsaken inneholder også fytosterolersom som bidrar til å senke kroppens kolesterolnivå. Maca er rik på kalsium, magnesium, fosfor, kalium, svovel og jern i tillegg til mye protein og fiber. Maca inneholder også spormineraler som sink, jod, kopper, selen, mangan og silisium, og vitamin B1, B2, B12, C og E. Roten inneholder nesten 20 forskjellige aminosyrer, inkludert 7 essensielle. Maca sies også å kunne øke sexlyst, fertilitet samt kunne redusere symptomer på overgangsalderen hos kvinner.

Bland en ½ til 2 teskjeer macapulver i vann eller annen væske. Begynn gjerne med en ½ teskje slik at kroppen venner seg til den nye matvaren, og øk så etter hvert opp til 2 teskjeer per dag. Rør godt ut. Brukes i smoothie, te, yoghurt, shaker og juice. Kan også brukes i pannekaker, bakst og energibarer.

 

Grønn Smoothie  (2 porsjoner)

3 dl. fersk ananas

3 dl fersk/frossen spinat

1 banan

½ avokado

2 ts peanøttsmør (lag kalorifattig peanøttsmør selv. Se oppskrift her)

2 ts Macapulver

3 kopper vann

Slik gjør du:

Ha alle ingrediensene oppi en blender og miks frem til ønsket konsistens. Ønsker du en tynnere/tykkere konsistens kan du tilpasse med vannmengden. Denne oppskriften er beregnet til 2 porsjoner.

Økologisk Maca fåes kjøpt HER