naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Numi - Eksklusiv Te

Numi - Eksklusiv Te

04. mai 2014

Vi er glad for å kunne tilby en serie eksklusiv te som har gjort stor suksess i store deler av Europa og USA. Når du kjøper te fra Numi så får du den eneste teen på markedet som ikke inneholder konsentrater for å påvirke smak og farge. I tillegg så er Numi brennende opptatt av menneskene som produserer bladene som brukes i denne teen, og jobber for å få alle produktene sertifisert ”Fair labour”- og ”Fair Trade”. Dermed støtter du lokalsamfunn over hele verden som har teproduksjon som en viktig næring. Dette får du når du kjøper våre teprodukter:

Førsteklasses råvarer

  • Teen er sertifisert organic
  • Kun naturlige råvarer. De fleste typer te du finner i butikkhyllene tilsettes naturlige eller kunstige tilsetningsstoffer for smak, lukt og farge. Dette gjøres ofte for å maskere dårlig smak/lukt eller for å skjule dårlig tekvalitet. Numi bruker kun økologisk frukt, krydder og urter i sin te, aldri noen andre tilsetninger.
  • Kvaliteten på teen du drikker er aldri bedre enn kvaliteten på bladene den lages av. Toppbladene på planten er de best egnede til å lage høykvalitetste. Dette fordi de har en større overflate og tanninene skilles ut etter lengre bryggetid enn det gjør ved bruk av mindre blader (dette gir ofte en bitter smak). De fleste typer te du finner på markedet i dag er produsert ved bruk av småblader og blader med lav kvalitet. Numi bruker kun bladene med høyest kvalitet.
  • De av våre tetyper som ikke inneholder koffein, er fremstilt ved hjelp av den eneste prosessen som ikke etterlater rester av kjemikalier, og holder nivået av antioksidanter og smaken vedlike etter at koffeinet er fjernet.

 Sosialt ansvar

  • Numi er en ledende importør av Fair Trade-sertifisert te. Mer enn halvparten av blandingene (og 80% av råvarene) bærer Fair Trade etiketten. Rettferdig handel garanterer at landarbeidere blir betalt en rettferdig lønn for sitt arbeid, og utdanner dem til å løfte seg selv ut av fattigdom ved å investere i egne gårder og lokalsamfunn. I disse samfunnene stemmer arbeiderene demokratisk over hvordan Fair Trade midlene skal brukes til å investere i utdanning, helse, beskytte miljøet, og å utvikle forretningsmessige ferdigheter som er nødvendige for å konkurrere i det globale markedet. Noen eksempler på hva midlene brukes til er nye veier, komfyrer, myggnett, skoler, høyskolestipender, fødselspenger, lokalt medisinsk personell og livsforsikring.
  • Numi jobber for at all teen de fører skal være Fair Labour sertifisert. Dette innebærer at arbeidere i alle ledd av produksjonen sikres forsvarlige arbeidsvilkår.

Ansvar for miljøet

  • Numi tar et ansvar for å redusere vår påvirkning av miljøet. Dette gjøres ved å bruke økologisk te i teposene, økoansvarlig emballasje og gjennom samarbeid med grønne partnere for å redusere karbonutslipp. Gjennom hele produksjonskjeden er fokuset å minimere avfall. Numi er anerkjent og har mottatt mange ulike priser for denne innstatsen. De fleste delene av emballasjen kan gjenvinnes eller komposteres. Derfor oppfordrer vi deg til å resirkulere boksene og kaste de brukte teposene i komposten.