naturalis.no0
Helsekost > Merker > Numi

NUMI er et ledende merke for eksklusiv te. Alle ingredienser er sertifisert økologisk. Kun de beste bladene fra teplanten brukes (de største toppbladene). De fleste typer te du finner på markedet i dag er produsert ved bruk av småblader og blader med lav kvalitet (dette gir ofte en bitter smak). Numi bruker kun økologisk frukt, krydder og urter i sin te. Aldri noen tilsetninger. Numi bryr seg om landarbeiderne som plukker teen. Derfor er mesteparten av all teen Fair Trade sertifisert, og mye av teen Fair Labour sertifisert. Selskapet jobber for all Numite skal få denne sertfiseringen.

Numi skiller seg fra de fleste andre teprodusenter ved at de bruker 100% naturlige ingredienser. Kun økologiske blomster, urter og krydder. Aldri noen tilsetningsstoffer. De fleste teprodusenter sprayer teen med, eller blander inn "naturlige" eller kunstige smak i teen når den produseres. Dette resulterer i en kunstig ettersmak som maskerer den ekte tesmaken. Ofte er disse smaks- og fargestoffene fremstilt på et laboratorie gjennom en kjemisk prosess hvor all næringsverdi forsvinner.  

Grunnen til at størrelsen på tebladene er viktig når høykvalitetste skal produseres er fordi mindre blader kun kan trekke veldig kort før tanniner frigjøres (en naturlig del av all te). Når disse frigjøres raskt så får teen en bitter smak. Dette kamufleres ofte ved hjelp av smakstilsetninger. Numi bruker kun hele blader (FOP kvalitet eller høyere) når teen skal produseres. Dette gir en mer kompleks og nyansert smak enn dersom blader av lavere kvalitet brukes.

Numi er et av de ledende merkene for eksklusiv økologisk te. De er spesielt store i USA (selskapet holder til i California) og noen deler av Europa.  

Numi er opptatt av sosialt ansvar og driver Numi stiftelsen hvor et av målene er å løfte samfunnene hvor teen produseres ut av fattigdom ved hjelp av et omfattende nettverk av partnere.  

Numi
Chamomile Lemon
Numi Chamomile Lemon
koffeinfri te
59
Numi
Chocolate Pu-Erh
Numi Chocolate Pu-Erh
te
69
Numi
Orange Spice
Numi Orange Spice
te
59
Numi
Aged Earl Grey
Numi Aged Earl Grey
te
59
Numi
Presence
Numi Presence
koffeinfri te
59
Numi
Golden Chai
Numi Golden Chai
te
59
Numi
Moroccan Mint
Numi Moroccan Mint
koffeinfri te
59
Numi
Breakfast Blend
Numi Breakfast Blend
te
59
Numi
Embrace
Numi Embrace
koffeinfri te
59
Numi
Decaf Ginger Lemon
Numi Decaf Ginger Lemon
koffeinfri te
59
Numi
Purpose
Numi Purpose
te
59
Numi
Gunpowder Green
Numi Gunpowder Green
te
59
Numi
Rooibos
Numi Rooibos
koffeinfri te
59
Numi
Jasmine Green
Numi Jasmine Green
te
59
Numi
Rooibos Chai
Numi Rooibos Chai
koffeinfri te
59
Numi
Mate Lemon
Numi Mate Lemon
te
59
Numi
Turmeric/Curcuma Amber Sun
Numi Turmeric/Curcuma Amber Sun
koffeinfri te
59
Numi
Turmeric/Curcuma Three Roots
Numi Turmeric/Curcuma Three Roots
koffeinfri te
59
Numi
White Rose
Numi White Rose
te
59