naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Helsekost > Merker > Numi

Numi

Numi er et ledende merke for eksklusiv te. Alle ingredienser er sertifisert økologisk. Kun de beste bladene fra teplanten brukes (de største toppbladene). De fleste typer te du finner på markedet i dag er produsert ved bruk av småblader og blader med lav kvalitet (dette gir ofte en bitter smak). Numi bruker kun økologisk frukt, krydder og urter i sin te. Aldri noen tilsetninger. Numi bryr seg om landarbeiderne som plukker teen. Derfor er mesteparten av all teen Fair Trade sertifisert, og mye av teen Fair Labour sertifisert. Selskapet jobber for all Numite skal få denne sertfiseringen.

Numi skiller seg fra de fleste andre teprodusenter ved at de bruker 100% naturlige ingredienser. Kun økologiske blomster, urter og krydder. Aldri noen tilsetningsstoffer. De fleste teprodusenter sprayer teen med, eller blander inn "naturlige" eller kunstige smak i teen når den produseres. Dette resulterer i en kunstig ettersmak som maskerer den ekte tesmaken. Ofte er disse smaks- og fargestoffene fremstilt på et laboratorie gjennom en kjemisk prosess hvor all næringsverdi forsvinner.  

Grunnen til at størrelsen på tebladene er viktig når høykvalitetste skal produseres er fordi mindre blader kun kan trekke veldig kort før tanniner frigjøres (en naturlig del av all te). Når disse frigjøres raskt så får teen en bitter smak. Dette kamufleres ofte ved hjelp av smakstilsetninger. Numi bruker kun hele blader (FOP kvalitet eller høyere) når teen skal produseres. Dette gir en mer kompleks og nyansert smak enn dersom blader av lavere kvalitet brukes.

Numi er et av de ledende merkene for eksklusiv økologisk te. De er spesielt store i USA (selskapet holder til i California) og noen deler av Europa.  

Numi er opptatt av sosialt ansvar og driver Numi stiftelsen hvor et av målene er å løfte samfunnene hvor teen produseres ut av fattigdom ved hjelp av et omfattende nettverk av partnere.

Numi
Numi Rooibos ØKO
koffeinfri te
59,-
Numi
Numi Mate Lemon ØKO
te
59,-
Numi
Numi Rooibos Chai ØKO
koffeinfri te
59,-
Produktet er for øyeblikket utsolgt
Numi
Numi Sweet Night ØKO
koffeinfri te
59,-
Numi
Numi Turmeric/Curcuma Amber Sun ØKO
koffeinfri te
59,-
Numi
Numi Selection ØKO
te
59,-
Numi
Numi Turmeric/Curcuma Three Roots ØKO
koffeinfri te
59,-
Numi
Numi White Rose ØKO
te
59,-
Numi
Numi Aged Earl Grey ØKO
te
59,-
Numi
Numi Golden Chai ØKO
te
59,-
Numi
Numi Breakfast Blend ØKO
te
59,-
Numi
Numi Decaf Ginger Lemon ØKO
koffeinfri te
59,-
Numi
Numi Chamomile Lemon ØKO
koffeinfri te
59,-
Numi
Numi Gunpowder Green ØKO
te
59,-
Numi
Numi Mint (Moroccan) ØKO
koffeinfri te
59,-
Numi
Numi Jasmine Green ØKO
te
59,-