Oppskrift: Christines granola
..
Ha i små glass og gi bort til jul, eller spis alt i løpet av desember. :-)
Sett stekeovnen på 125 grader celsius. Bland det tørre i en stor bolle. Hakk nøttene om ønskelig. Smelt kokosfett og honning på svak varme. Bland det tørre med honning og kokosfett til alt er fuktet. Stekes i langpanne i 1 time og 15 min. Rør i blandingen av og til underveis. Avkjøl og ha i tranebærene. Oppbevares i lufttett beholder i inntil fire uker. Veldig godt på naturell yoghurt. For å sette julepreg på granolaen kan man krydre med kanel og kardemomme. Stevia eller agavesirup evt lønnesirup kan erstatte honning og sukker.
Ingredienser
7,5 dl store havregryn
2 dl tørket kokos
2,5 dl cashewnøtter
2,5 dl mandler
4 spiseskjeer brunt sukker
1 ts ekte vaniljepulver
1/2 ts havsalt
ca 1/2 dl kokossmør
ca 1/2 dl honning
2,5 dl tranebær
Oppskrift skrevet av Christine Røsaker
Resultat:
Fristende til frokost!
..eller som julegave i fine glass.