Sunne scones med bær og frø
Scones er raskt å lage, og veldig godt. Ved å bruke havregryn, bær og frø får man også et sunt måltid. Vi har valgt å teste oppskriften med gojibær, tranebær, hampfrø og chiafrø. Andre typer frø og bær kan sikkert brukes med like stort hell. Blåbær for eksempel er ganske vanlig i sconesoppskrifter. Vi har brukt tørkede bær, og lot disse ligge til bløt i ca en halv time før vi brukte dem. Slik blir de enda saftigere.
Denne oppskriften gir ca 5 scones.
1 dl hvetemel
1 dl havregryn
1/2 dl rå chiafrø eller hampfrø
1 toppet ts bakepulver
1/2 ts naturlig vaniljepulver
1/4 ts salt
2 ts sukker
25 g smør (kaldt)
1 dl gresk youghurt/yoghurt naturell
1 dl gojibær eller tørkede tranebær (søtede)
Smuldre smøret i de tørre ingrediensene først. Bland så inn inn yoghurten. Klem deigen til den er ca 1 cm høy, før du deler den i passende stykker.
Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 10 minutter.