naturalis.no 0Vis handlevognViser handlevogn
Blogg > Våre nyeste produkter

Våre nyeste produkter

09. august 2013

Vi utvider stadig vareutvalget og her er en presentasjon av de nyeste produktene vi kan tilby. Dersom du savner noen produkter, så setter vi stor pris på en epost med tips!

Baobabpulver (sertifisert organic) er fremstilt av frukten fra baobabtreet. Treet er utbredt mange steder i Afrika. Det kan bli flere tusen år gammelt med en omkrets på mer enn 40 meter. Treet bærer en stor og vannmelonlignende frukt (også kjent som apebrødfrukt). Smaken kan minne om en mellomting mellom ananas og grapefrukt. Frukten tørkes på treet, og fruktkjernen omdannes da til et hvitt finkornet pulver. De siste årene har baobabfrukt blitt en av de mest populære superfruktene i Europa, og gitt gode inntekter for mange fattige lokalsamfunn i Afrika. Treet har en mytisk status og omtales gjerne som "livets tre", mye på grunn av dets evne til å lagre store mengder vann som kan tappes i tørkeperioder. Vårt baobabpulver kommer fra viltvoksende trær.

Tangpulver er fremstilt av norsk blæretang (også kjent som kelp). Tang er rik på mange av havets næringsstoffer deriblant en mengde mineraler. Tangen er skånsomt tørket før den omdannes til et finkornet pulver. Mye brukt som mineraltilskudd, i slankemidler og ingrediens i ansiktsmasker.

Alfalfabladpulver er laget av alfalfaplanten (også kjent som lucerne) som er kjent for sitt dype rotsystem som kan strekke seg 4 meter ned i jorden. Planten kan dermed ta til seg sporstoffer som mange planter ikke har tilgang til. Vårt alfalfapulver er rått og fremstilt av friske grønne blader fra planten når de er på det mest næringsrike. For å sikre at næringsstoffene holdes intakte tørkes bladene skånsomt ved lav temperatur før de omdannes til et finkornet pulver. Ordet "alfalfa" stammer fra et arabisk uttrykk som betyr "far til alle matvarer." Dette er på grunn av det høye næringsinnholdet.